Συνελήφθη για σeξουαλική παρενόχληση

     Συνελήφθη για σeξουαλική παρενόχληση ανηλίκων πρώην προπονητής της Σέλτικ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μεγάλη Βρετανία, με μία υπόθεση που παρακολουθείται από τις αρχές, για πάνω από δύο δεκαετίες και συγκλονίζει. Πρωταγωνιστές προπονητές, γυμναστές και σκάουτερ ομάδων οι οποίοι κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικα μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων που εργάζονταν.
Τελευταίος στην αλυσίδα των γεγονότων είναι ο 71χρονος Τζιμ Μακάφερτι, πρώην προπονητής της Σέλτικ, ο οποίος επί 20 χρόνια κακοποιούσε ανήλικα παιδιά στα αποδυτήρια της ομάδας.


 

 

Οι αναφορές του συλληφθέντα ανατριχιάζουν. «Κατανοώ πως ήταν λάθος, έπραξα λανθασμένα και ζητάω συγγνώμη» ενώ συνεχίζοντας σημείωσε πως έχει χάσει το μέτρημα όσον αφορά τον αριθμό των αγοριών που έχει εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. «Τους έκανα τις επιθέσεις μου στα ντουζ, τα αποκαλούσα “εφηβικά όργια”». Ο Μακάφερτι συνελήφθη στην βόρειο Ιρλανδία σήμερα και κατέθεσε πως «μίλησα γιατί ήθελα να αλαφρύνω τη συνείδηση μου. Τα παιδιά έπρεπε να γίνουν άνδρες».
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας και της Σαουθάμπτον, Μάτ Λε Τίσιερ, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πρώην προπονητή νέων της ομάδας, Μπομπ Χίγκινς. Ο πρώην άσσος ανέφερε πως ο προπονητής του έστελνε γυμνές φωτογραφίες και απαιτούσε να του κάνει μασάζ ενώ ήταν γυμνός στα αποδυτήρια.

πηγη