Προσφεύγουν Παμβοχαϊκός, Αιγίνιο για Παπαγγελόπουλο στον αέρα πλέι οφ και πλέι άουτ




Η ομάδα της Βόχας, που κατέλαβε την 8η θέση στην κανονική διάρκεια κι η ομάδα του Αιγινίου που κατέλαβε την 9η, αύριο αναμένεται να καταθέσουν ενστάσεις θεωρώντας ότι υπάρχει αντικανονική συμμετοχή του Νίκου Παππαγγελόπουλου στον αγώνα Κηφισιά-Ηρακλής, καθώς ο έμπειρος κεντρικός είχε αποβληθεί (η σωστή διατύπωση είναι είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του αγώνα) την αναμέτρηση Νίκη Αιγινίου-ΑΟΠ Κηφισιάς (ενώ ήταν στον πάγκο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας πρόθεση επιθετικής συμπεριφοράς αναφέρουν οι διαιτητές).
Παρά την απόφαση του αθλητικού δικαστή της ΕΣΑΠ (επαναλαμβάνουμε πως αυτός έχει ξεκάθαρα την ευθύνη για το θέμα που δημιουργήθηκε, αλλά και τις διαστάσεις που πάει να πάρει) ο οποίος τιμώρησε μόλις χθες τον Παπαγγελόπουλο με χρηματικό πρόστιμο (στηριζόμενος δηλαδή σε άρθρο που αφορά σε αποβολή αθλητή από το σετ κι όχι σε αποκλεισμό από τον αγώνα), οι άνθρωποι του Παμβοχαϊκού και της Νίκης εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και το ΑΣΕΑΔ κάτι που αν όντως συμβεί, σημαίνει ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη των πλέι οφ.
Κι από τη στιγμή που η ΕΣΑΠ έκανε άνω κάτω το πρόγραμμα για να χωρέσει το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, αν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, τότε το πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα.
Όπως γράψαμε και χθες ο αρχικός προγραμματισμός των πλει οφ θέλει τους ημιτελικούς (αν χρειαστούν 5 παιχνίδια) να ολοκληρώνονται στις 5 Μαΐου με την ντιρεκτίβα της FIVB να αναφέρει ότι όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου (καθώς ξεκινά το Volley Nations League).
Η ΕΣΑΠ έχει ζητήσει παράταση, ωστόσο θεωρείται δύσκολο ότι θα δοθεί, αλλά ακόμη κι αν δοθεί, εφόσον προκύψει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και μπλοκάρισμα στην έναρξη των πλέι οφ, τότε το πρόβλημα θα γίνει πραγματικά τεράστιο.
ΥΓ1: Οι δύο ομάδες που ετοιμάζονται να αντιδράσουν θεωρούν ότι υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα με την κλήση σε απολογία του Παπαγγελόπουλου, αφότου η Κηφισιά εξασφάλισε και μαθηματικά την σωτηρία της.
ΥΓ2: Να σημειώσουμε ότι από την Κηφισιά, επισημαίνεται πως στο άρθρο 1.4 του Πειθαρχικού δικαίου της ΕΣΑΠ αναφέρεται ότι για οποιαδήποτε ποινή επιβάλλεται, το σωματείο θα πρέπει να εμημερώνεται από την Λίγκα εγγράφως, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη.