Στην Ρωσία απλά το έχουν τερματίσει παντού

Στην Ρωσία απλά το έχουν τερματίσει παντού...


Κάθε τόσο βγαίνουν στο φως τα παράξενα που συμβαίνουν στην Ρωσία. Και κάθε φορά υπάρχει τρόπος για να μας προκαλέσουν έκπληξη. Αυτή τη φορά, το παράξενο δεν είναι και τόσο αστείο.
Στην Ρωσία λοιπόν αποφάσισαν πως οι μασκότ ομάδων ποδοσφαίρου δεν έχουν πια και τόσο ενδιαφέρον. Αποφάσισαν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν μια πραγματική αρκούδα για να ξεσηκώσει την εξέδρα! Το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες ελέγχεται για την γνησιότητά του, έχει όμως προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από ακτιβιστές και γενικότερα από φιλόζωους.
Σε αγώνα της 3ης κατηγορίας λοιπόν, στον αγώνα μεταξύ της Μασούκ και της Ανγκούστ, μια αρκούδα τσίρκου, που κανένας δεν ξέρει αν έχει βασανιστεί, εμφανίστηκε μπροστά στην κερκίδα μαζί με τον θηριοδαμαστή της. Ο τελευταίος κάτι της είπε και εκείνη άρχισε να χειροκροτά ρυθμικά, όπως ακριβώς κάνουν οι μασκότ. Ο Τιμ, όπως είναι το όνομά του, πήρε αμέσως μετά την μπάλα και την έδωσε στον διαιτητή της αναμέτρησης, ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι!
Η ομάδα της Άνγκουστ υποστήριξε στα social media, ότι ο Τιμ θα βρισκόταν στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ξεκινήσει στα γήπεδα της Ρωσίας στις 14 Ιουνίου. Όμως η FIFA, πήρε σαφείς αποστάσεις από αυτόν τον ισχυρισμό.
Η διευθύντρια της φιλοζωικής οργάνωσης Peta, Elisa Allen, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απάνθρωπο» ενώ κάλεσε τους Ρώσους να δείξουν συμπόνοια για τις αρκούδες, που αποτελούν και το σύμβολο της Ρωσίας, και να πάψουν να τις κακομεταχειρίζονται. O διευθύνων σύμβουλος της «Four Paws UK», Brian Da Cal, πρόσθεσε: «Οι αρκούδες είναι άγρια ζώα και ως τέτοια έχουν συγκεκριμένες και περίπλοκες ανάγκες. Όταν τις αλυσοδένεις, τις φιμώνεις και τις αναγκάζεις να κάνουν αφύσικα πράγματα, τότε αυτό έχει απίστευτες επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία».
Οι Ρώσοι πραγματικά το έχουν τερματίσει. Και δεν μιλάμε πια για περιστατικά τύπου λάθος παρκάρισμα ή εκκεντρικό ντύσιμο, αλλά για απάνθρωπο βασανισμό των ζώων.

πηγη