Ο Ρενέ Χένρικσεν μάχεται με καρκίνο που δεν θεραπεύεται

Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Ρενέ Χένρικσεν μάχεται καρκίνο που δεν θεραπεύεται


Ο Δανός κεντρικός αμυντικός που αγωνίστηκε από το 1999 έως το 2006 με τα χρώματα των πρασίνων αποκάλυψε στην εφημερίδα Ekstra Bladet της Δανίας ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στον μυελό των οστών (μυελωμάτωση).

Όπως αποκαλύπτει κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν στις αρχές του χρόνου άρχισε να δυσκολεύεται να ανέβει τις σκάλες. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος Δανός υποφέρει από μια μορφή καρκίνου που σύμφωνα με το δημοσίευμα σπάνια προσβάλει ανθρώπους κάτω των 50 ετών.

Με την ίδια ασθένεια διαγιγνώσκονται περίπου 200 Δανοί το χρόνο.

«Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν θεραπεύεται αλλά μπορεί να μένει σε καταστολή. Και είναι μια ασθένεια με την οποία μπορώ να ζήσω για αρκετά χρόνια. Ως αθλητής, όμως, θέλω να κερδίσω. Τουλάχιστον θα έρθω ισοπαλία» λέει ο Χένρικσεν.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι ο Δανός αμυντικός στην αθλητική του καριέρα ήταν γνωστός για τις αντοχές του και τους ελάχιστους τραυματισμούς του.

Ο ίδιος ελπίζει ότι οι επιστήμονες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να βρουν έναν τρόπο για να «νικήσουν» τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

«Το πρόβλημα είναι ότι παράγω πολύ περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια και επομένως υπάρχει δυσαναλογία με τα ερυθρά αιμοσφαίρια» εξηγεί ο Χένρικσεν.

Ο 48χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει στη δανέζικη εφημερίδα ότι πριν από 1,5 μήνα υποβλήθηκε στην πρώτη του χημειοθεραπεία και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα. «Τον Αύγουστο θα ολοκληρώσω μια μεταμόσχευση με βλαστοκύτταρα και μετά από αυτό ελπίζω ότι η πάθηση θα... ξεκουραστεί» προσθέτει.

Περιγράφοντας τις πρώτες παρενέργειες από τη θεραπεία εξομολογείται ότι «υπάρχουν ημέρες που δεν έχω έλεγχο του σώματός μου. Όταν ολοκλήρωσα την πρώτη συνεδρία πάλεψα με την κόπωση και τη ναυτία και το αποδέχθηκα. Συνεχίζω να ασχολούμαι με την προπόνηση των μικρών παιδιών και προσπαθώ να διατηρήσω την κανονικότητα στην καθημερινή μου ζωή».

Ο Χένρικσεν αποκάλυψε την περιπέτεια του προκειμένου, όπως λέει, να αποφευχθούν φήμες για την κατάσταση της υγείας του.


πηγη