Κάθειρξη 16 ετών στον παραολυμπιονίκη

Κάθειρξη 16 ετών στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη

Ποινή κάθειρξης 16 ετών, με αναστολή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για τη δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, το Μάρτιο του 2017, μέσα στο πρακτορείο του, στο Μοσχάτο.
Το δικαστήριο έκρινε, ομόφωνα, ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άμυνα ωστόσο η αναγνώριση του ελαφρυντικού «έσπασε» τα ισόβια με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος.
Το δικαστήριο, έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του κατηγορούμενου. Έτσι, στον παραολυμπιονίκη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα ενώ πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τρίτων προσώπων στην υπόθεση.



πηγη