Γιατί ο σταρ της Νότιας Κορέας κινδυνεύει να σταματήσει προσωρινά το ποδόσφαιρο;

Γιατί ο σταρ της Νότιας Κορέας κινδυνεύει να σταματήσει προσωρινά το ποδόσφαιρο;


Ο Σον Χέουνγκ Μιν είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο της N. Κορέας στο παγκόσμιο στερέωμα. Υπάρχει ωστόσο σοβαρή περίπτωση πολύ σύντομα να τον δούμε να εγκαταλείπει το σπορ για ένα διάστημα δύο χρόνων προκειμένου να εκτίσει την θητεία του στο στρατό.
Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει στη Νότια Κορέα, κάθε άνδρας ανεξαιρέτως θα πρέπει μέχρι να κλείσει τα 28 του χρόνια να υπηρετήσει την πατρίδα.
Ο επιθετικός της Τότεναμ που στις 8 Ιουλίου γίνεται 26 ετών δεν αποτελεί εξαίρεση και θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει πότε θα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Για τους αθλητές υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα σημειώσουν κάποια σημαντική διάκριση.
Για παράδειγμα το 2002 οι ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν την ομάδα που έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό του Μουντιάλ, απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας που κατέλαβαν.
Πλέον για να μπορέσει ο Σον και οι συμπαίκτες του -κάποιοι ήδη εκτίουν τη θητεία τους- να γλιτώσουν το στρατό θα πρέπει να προκριθούν στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τις δύο ήττες από Σουηδία και Μεξικό, αν και διατηρούν κάποιες πιθανότητες.
Το Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο, δεν αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον άσο της Τότεναμ ώστε να μπορέσει να αποφύγει τη στράτευση.
Υπάρχουν και οι Ασιατικοί Αγώνες που θα διεξαχθούν από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου στην Ινδονησία. Εκεί θα πρέπει η ομάδα ποδοσφαίρου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα που θα λάβει μέρος στη διοργάνωση θα απαρτίζεται βασικά από ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, ενώ θα υπάρχουν και τρεις πιο έμπειροι. Ένας από αυτούς αναμένεται να είναι και ο Σον που θα πρέπει παράλληλα εφόσον αποδεχθεί την πρόσκληση να πάρει μέρος σε καμπ προετοιμασίας διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.
Η Τότεναμ επενδύει πολλά στο ταλέντο του Σον γι' αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2020.
Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται σύμφωνα με το Transfermarkt στα 50 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που τον καθιστά ως τον ακριβότερο Νοτιοκορεάτη ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Όπως και να το κάνουμε η καριέρα του βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή…

πηγη