Η τραγωδία και το ταξίδι που έπρεπε να γίνει

Η ιστορία πίσω από τον άντρα που πήγε με τέσσερα καρτελάκια στο Μουντιάλ


Ένας δικηγόρος από το Μεξικό, ο Gilberto Martinez, έφτασε στα γήπεδα της Ρωσίας για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ. Πήγε λοιπόν να παρακολουθήσει την μάχη της χώρας του απέναντι στην Γερμανία, έχοντας 4 καρτελάκια στον λαιμό του. Όμως είχε ταξιδέψει μόνος στην Ρωσία...
Είχε κανονίσει πολύ καιρό πριν για ξενοδοχεία και είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερα άτομα. Ήταν το όνειρό του να ταξιδέψει στην Ρωσία, μαζί με την σύζυγό του Veronica και τα δυο παιδιά του, την 6χρονη Mia και τον 8χρονο Diego. Ήταν όλοι τους τρισευτυχισμένοι που θα έκαναν αυτό το ταξίδι. Περισσότερο απ’ όλους ο μικρός Diego, που όχι μόνο θα έβλεπε την εθνική της χώρας του, αλλά και τον αγαπημένο του παίκτη, τον Neymar.
Όλα αυτά μέχρι τις 28 Απριλίου. Όταν η τραγωδία χτύπησε τον Gilberto. Η σύζυγός του, που γεννήθηκε στην Αργεντινή, επισκέφτηκε τον αδερφό της που μένει στο Μαϊάμι. H 42χρονη Veronica οδηγούσε ένα μινι βαν, όπου μέσα βρίσκονταν και τα δυο παιδιά τους. Ένα τζιπ έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο μινι βαν, που είχε σταματήσει με σκοπό να στρίψει προς τα ανατολικά.
Ο 21χρονος οδηγός του τζιπ έτρεχε με 160 χιλιόμετρα και όπως είπε αργότερα, το γκάζι είχε κολλήσει και για αρκετή ώρα προσπαθούσε να αποφύγει τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον δρόμο του. Μέχρι που τράκαρε πάνω στο βανάκι.
Και οι τρείς έχασαν την ζωή τους. Μαζί τους σκοτώθηκε και ο αδερφός της Veronica. Ο Gilberto κατέρρευσε. Δεν μπορούσε να διανοηθεί την απώλεια ολόκληρης της οικογένειάς του.
Ζήτησε βοήθεια από ψυχολόγο, που τον προέτρεψε να κάνει αυτό το ταξίδι για να «κλείσει την μοναδική εκκρεμότητα μιας υπέροχης οικογένειας, να εκπληρώσει το όνειρο των τεσσάρων». Και ο Gilberto πήγε.
Φόρεσε μια φανέλα που έγραφε το όνομα του γιού του - έχει φτιάξει φανέλες με τα ονόματα όλων των αγαπημένων του προσώπων- και έβαλε τα τέσσερα καρτελάκια στον λαιμό του. Στο γήπεδο, η εθνική ομάδα της χώρας του κέρδισε με 1-0 τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Gilberto έλαβε ένα αναπάντεχο γραπτό μήνυμα. Το μήνυμα έλεγε «Αυτό ήταν για την οικογένειά σου» και είχε σταλεί από τον τερματοφύλακα του Μεξικού, Guillermo Ochoa
Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μπορεί με έναν μαγικό τρόπο να απαλύνει πληγές και ο Gilberto Martinez, έπρεπε να κάνει αυτό το ταξίδι..





πηγη