Οι Golden State Warriors κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ

Δεύτερη χρονιά σερί πρωταθλητές του NBA οι Golden State Warriors


Οι Golden State Warriors κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ καθώς δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους Cavaliers ούτε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών.
Επικράτησαν με 85-108 και σάρωσαν τον «βασιλιά» και την παρέα του κατακτώντας το πρωτάθλημα με 4-0 νίκες στους τελικούς. Και μάλιστα πέτυχαν την τέταρτη νίκη και σήκωσαν το τρόπαιο μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους.
 Η παρέα του Stephen Curry, επικράτησε για δεύτερη φορά στην έδρα των Καβαλίερς μέσα σε λίγες μέρες με 85-108 και για δεύτερη σερί χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Ο μόνος που πάλευε για την ομάδα του Κλίβελαντ η οποία για ακόμα ένα παιχνίδι απογοήτευσε, ήταν ο LeBron James, ο οποίος τελείωσε το ματς με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ και λίγο πριν το τέλος αντικαταστάθηκε και αποθεώθηκε από τον κόσμο, καθώς πιθανότατα αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι με την ομάδα της γενέτειράς του… Κάπως έτσι, ο LeBron James μετά από εννέα τελικούς έμεινε μόλις στις τρεις κατακτήσεις του ΝΒΑ.
Για τους πρωταθλητές τώρα, ξεχώρισε ο Stephen Curry για ακόμα ένα ματς, καθώς σημείωσε 37 πόντους με 7/15 τρίποντα, με τον Kevin Durant να κάνει triple-double με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Τα δωδεκάλεπτα του τέταρτου τελικού ήταν: 25-34, 52-61, 65-86, 85-108


πηγη